Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes
Wist jij al dat het deze week de "week zonder vlees" is? Deze spaghetti bolognese met de BOON tempeh blokjes mag je dus gewoon eten...

Ben jij ook zo’n fan van pasta en pastasaus? Ik vind dat zo fijn om in pastasauzen flink te vullen met lekker veel groenten. En daarom heb ik vandaag een lekker vegetarisch recept voor je om zelf spaghetti bolognese te maken met BOON tempeh blokjes.

Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes
Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes

Wel leuk om te weten van deze tempeh, is dat hij gemaakt wordt van witte bonen.  De BOON tempeh blokjes zijn dus helemaal sojavrij en bevat door de bonen extra eiwitten. De blokjes zijn al op smaak gebracht met een hartige marinade en dat geeft extra smaak aan de saus.

Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes

Je zult trouwens komend jaar wel vaker recepten gaan terugvinden met de producten van BOON. Ik heb namelijk sinds kort een toffe samenwerking met het fijne, vega(n) bedrijf.

Ben jij al bekend met BOON? En wat vind jij een lekker product? Laat het vooral weten in een reactie hieronder!

Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes

  • 250 g winterpenen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 middelgrote rode uien
  • 1 bakje BOON tempeh blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 g volkoren spaghetti
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper (naar smaak)

Om te garneren (optioneel)

  • Geraspte kaas
  1. 1. Schild de penen en snijd in kleine stukjes van ½cm. Halveer de blekselderij in de lengte en snijd deze ook klein. Ik snijd hem meestal extra fijn, omdat ik de smaak niet zo lekker vindt, maar het wel kei gezond is en ik het dan minder goed proef, haha! Halveer de prei, was hem goed onder koud, stromend water en snijd in halve ringen. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.

  2. 2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, peen, selderij, prei en BOON tempeh blokjes op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en laat dit geheel ca. 8 minuten staan. Roer af en toe door.

  3. 3. Voeg na 8 minuten de tomatenblokjes toen en stoof het geheel nog ca. 10 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan.

  4. 4. Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de pastasaus erop en garneer met geraspte kaas.

Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes

Wil je wat meer informatie weten over BOON tempeh blokjes? Klik dan op de knop hieronder

Vegetarische spaghetti bolognese met BOON tempeh blokjes

En wil je nou heel graag zelf een keer Indische Sambal Goreng Tempeh maken? Dan vind je het recept hieronder. Het is eigenlijk een bijgerecht voor de rijsttafel, maar ik kan dit ook prima als snack eten, haha!

sambal goreng tempeh kuukskes
sambal goreng tempeh

Deze blog is een betaalde samenwerking met BOON.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest