Kalfsvlees met tonijnsaus klinkt eigenlijk best een beetje gek, maar het is echt super lekker. En als je het dan zijn originele Italiaanse naam geeft, klinkt vitello tonnato ineens een stuk lekkerder in de oren. En dat is het ook. Ik bestel het wel eens in een restaurant, maar had het eigenlijk nog nooit gemaakt. En het is echt super gemakkelijk en snel te bereiden.
De meeste mensen bestellen ook eerder een carpaccio als voorgerecht. Dat vind ik zelf ook onwijs lekker hoor, daar niet van, maar dit is weer eens een keer iets anders! Super lekker!
Let even op als je fricandeau koopt in de supermarkt. Meestal wordt daar varkensfricandeau verkocht (ook lekker), maar dat is natuurlijk echt niet hetzelfde als kalfsfricandeau. Beslis gewoon zelf welke fricandeau je hiervoor wilt gebruiken.
En dit gerechtje is natuurlijk niet alleen lekker als voorgerecht of als salade, met lekker veel groenten. Je kunt het ook gewoon op een broodje doen. Kei lekker!!
Vitello Tonnato
calorieën per portie: 298
eiwit (g): 39,8
koolhydraten (g): 0,5
vezels (g): 0,3
vet (g): 14,7
- 150 g (kalfs) fricandeau
- 1 blikje tonijn (uitgelekt)
- 2 ansovis filets
- 2 el (yoghurt) mayonaise (Ik gebruikte er een met minder suiker)
- 1 el kappertjes (+ wat extra om te garneren)
- olijfolie
- rucola
- citroensap
- zout en peper (naar smaak)
-
Doe de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovis en een beetje citroensap in een diep bakje en maak het geheel fijn met een staafmixer. Het wordt nu een mooie, gladde saus. Breng eventueel op smaak met meer citroensap, zout en peper.
-
Doe op ieder bord een beetje rucola en verdeel vervolgens de fricandeau over de twee borden. Leg het een beetje feestelijk neer.
-
Verdeel nu de tonijnsaus over de bordjes fricandeau en garneer de borden met de extra kappertjes. Serveer met (stok)brood.