matcha latte met marshmellow sneeuwpoppen
Ben jij ook zo gek op matcha? Ik wel! En voor matcha latte kun je me 's nachts nog wakker maken! Met de marshmallow sneeuwpoppen wordt het een traktatie voor kerst!

Wie is er hier net zo’n mega matcha fan als ik? Ik HOU echt zo erg van matcha thee. Ik vind het lekker om het zo als thee te drinken, ik vind het heerlijk om ermee te koken en matcha latte is echt favoriet!! En daarom heb ik hier een lekker recept voor je, om matcha latte te maken. Maar omdat het bijna kerstmis is, doe ik er natuurlijk wel een extraatje bij. Want marshmallows zijn al lekker, maar ze maken de kopjes nu wel extra feestelijk, doordat ik er sneeuwpopjes van heb gemaakt!

marshmallow sneeuwpopjes matcha latte met marshmallows

Hoe je de marshmallows maakt is simpel. Ik heb van die decoratiestiften gebruikt met chocolade erin. Die werken super goed.

matcha latte met marshmallow sneeuwpoppen

calorieën per portie (zonder de marshmallows): 95
eiwit (g): 6
koolhydraten (g): 12 
vezels (g): 1
vet (g): 2

  • 4 tl matcha groene theepoeder
  • 200 ml water
  • 300 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 tl vloeibare honing
  1. Breng het water aan de kook en laat het vervolgens iets afkoelen. Dit geldt trouwens voor alle thee he.. nooit thee op honderd graden schenken! Dan wordt hij bitter.

  2. Verwarm intussen de melk in een steelpan of melkschuimer. Ik heb hem iets te stijf laten worden op deze foto, maar ik heb daar zelf nooit zo’n last van, omdat ik dol ben op schuim, haha!

  3. Verdeel de matchapoeder over twee mokken en schenk er een deel van het water bij. Klop dan met een garde, of een speciale matcha whisk het water met de poeder tot je geen klontjes meer hebt. Schenk nu de rest van het water erbij.

  4. Als je geen melkschuimer hebt, klop je de melk zelf schuimig met een garde. Dit schenk je vervolgens op de groene thee. Besprenkel de latte met wat honing. SUPER LEKKER!!

Deze sneeuwpoppen zijn trouwens ook super leuk om te maken. Een beetje groot voor in je matcha latte missschien, maar sowieso leuk voor een kerstdiner op school of bij een lekker kerstdessert…

marshmallow sneeuwpoppen

About Post Author

Facebooktwitterpinterest