sneeuwpoppen van marshmallows en zoute sticks
Deze sneeuwpoppen van marshmallows en zoute sticks zijn super schattig en heel leuk om samen met kinderen te maken, voor bij de warme chocomel!!

Aaaah.. naast hele lekkere dingen, maak je me ook altijd heel blij met hele blij, vrolijke dingen. Ik ben niet voor niks een kleuterleerkracht op het moment. Blije dingen maken mij blij. En er is daarbij ooit tegen mij gezegd dat ik met bambi- effect schrijf en daar ben ik kei trots op. Ik ben nou eenmaal een blij ei. En daarom heb ik speciaal voor deze adventskalender ook een super leuk receptje om samen met kinderen te maken: sneeuwpoppen van marshmallows en zoute sticks. Al hebben ze wel een beetje hulp bij het rijgen van de marshmallows.

Super leuk om te serveren bij de warme chocolademelk, of zoals ik bij het kerstdiner deed, bij het dessert. Schattig op een homp slagroomijs. Yummm!!!

Wat heb je nodig voor 10 sneeuwpoppen:

  • 30 marshmallows (3 stuks per sneeuwpop)
  • zoute sticks (pretzel sticks zijn nog beter, maar die zijn hier bijna niet te krijgen)
  • chocolade decoratiestiften
  • satéprikkers

Prik met een satéprikker een rijg-gaatje door de marshmallows. Rijg nu heeeeeeeel voorzichtig drie marshmallows aan een zoute stick. Ze breken echt super gemakkelijk, dus doe het echt voorzichtig. Het gaatje van de satéprikker zorgt ervoor dat het iets gemakkelijker gaat.

Versier de sneeuwpoppen nu met de chocolade decoratiestiften, door de marshmallows gezichtjes en handjes (of misschien nog veel meer leuke dingen) te geven. Klaar!!

Tip: je zou de sneeuwpoppen eventueel ook nog extra kunnen versieren door ze met rode dropveters of zure matten een das te geven. Of geef ze een hoge hoed, door een vierde marshmallow in gesmolten chocolade te dopen en een drop(rol)veter te gebruiken als hoedenrand. Ook leuk als traktatie voor op school!!

marshmallow sneeuwpoppen

Voor nog meer kidsproof recepten klik je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest