chocolade ijs-bombe jamie oliver
Dit feestelijke en lekkere recept voor chocobombe mag niet ontbreken bij je kerstdiner. Ik heb het gerecht gebasseerd op de chocobombe van Jamie Oliver!!

Omdat ik zo’n onwijze fan ben van Jamie Oliver, mocht een recept van mijn Britse held natuurlijk niet ontbreken i de Kuukskes’ adventskalender van 2017. En daarom heb ik een super kerstig en feestelijk nagerecht op de kalender gezet: de chocobombe. Een ijstaart met de heerlijkste ingrediënten. Ik heb het gerecht wel op mijn eigen manier aangepast. Sommige ingrediënten van het originele recept waren niet eenvoudig te krijgen, of vond ik gewoon minder lekker. Dus hij is niet precies hetzelfde, maar zéker de moeite waard om te maken. Yumm!

chocobombe van Jamie Oliver

 • 1 l vanilleroomijs
 • 6 sneetjes krentenbrood (of 6 plakken panettone)
 • 100 ml amaretto
 • 2 1/2 el frambozenjam
 • 40 g pistachenoten (ongezouten)
 • 1 pot kersen (uitgelekt)
 • 2 clementines
 • 200 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
 1. Laat het roomijs buiten de vriezer zacht worden. Snijd met een broodmes de 6 plakken krentenbrood of panettone doormidden. 

 2. Bekleed een grote kom (inhoud 2 liter) met drie lagen vershoudfolie. Bekleed de bodem en de zijkanten van de kom met de plakken brood. Houd drie plakken over, die heb je later nodig voor de bovenkant. Duw de sneetjes goed aan.

 3.  Druppel 3/4 van de amaretto over het brood in de kom en bestrijk het besprenkelde brood met de jam. Doe de helft van het roomijs in de kom en spreid het uit met de bolle kant van een eetlepel. Strooi de pistachenoten en uitgelekte kersen over het ijs in de kom. Pel 1 van de clementines en snijd overdwars in plakjes. Bedek het geheel met de plakjes.

 4. Schep de rest van het roomijs in de kom en spreid het weer uit met de bolle kant van een lepel. Bedek het geheel met de overige plakken krentenbrood of panettone en besprenkel deze plakken met de resterende amaretto. Bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet een bord op de folie om de boel aan te drukken en zet het geheel zeker een nacht in de vriezer.

 5. Smelt, vlak voor je de chocobombe wilt serveren, de pure chocolade au bain marie. Pak intussen de chocobombe uit de folie en stort hem op een mooi bord. Rasp de oranje schil van de andere clementine en voeg het toe aan de gesmolten chocolade. Giet de warme chocolade over der bombe, En ga genieten! Heerlijk!

chocobombe van Jamie oliver - Kuukskes

Voor nog meer recepten van Jamie Oliver, kijk je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest