Dat chocolade en rode wijn erg goed samen kunnen gaan, dat wist ik wel. Maar ik had er eigenlijk nooit over nagedacht om er één drank van te maken. Foodpairing ben ik gewend, maar deze manier van wijn en chocolade gebruiken was voor mij nieuw. Deze mega lekkere chocolademelk voor grote mensen uit het boek “winter warmers” van Jassy Davis is dus echt een uitvinding en het zal niet de enige keer zijn dat ik dat deze winter ga drinken.
Voor dit recept koos ik een merlot. Fruitig en niet te veel tannine. Volgens Jassy is deze warme chocolademelk voor grote mensen het perfecte drankje om in de herfst of winter in de tuin van te nippen. En dan vooral als het net te fris is voor koude drankjes en wat te vroeg voor een groot glas wijn. Nou is het hier niet zo snel te vroeg voor een groot glas wijn, maar ik begrijp Jassy Davis wel haha!
Warme chocolademelk met rode wijn
- 1 tl cacao
- 25 g extra pure chocolade (70% cacao)
- 1/2 tl vanille-extract
- 150 ml volle melk
- 50 ml merlot (pinot noir kan ook)
Om te garneren
- marshmallows
Schep de cacao in een pannetje en voeg de pure chocolade toe. Schenk de vanille, volle melk en rode wijn erbij.
Zet de pan op matig vuur en verwarm al kloppend tot de chocolade is gesmolten en alles goed gemengd en heet is.
Schenk de hete chocolademelk in een hittebestendige beker of hittebestendig wijnglas en garneer met marshmallows.