belado van eieren
Deze licht pikante Belado van eieren, is een onwijs leuk, kleurrijk en vooral heerlijk recept om te serveren bij je kerstdiner.

Oeeeh dit heerlijke (feestelijke) bijgerecht is ideaal om tijdens de kerst op tafel te serveren. Belado eieren zijn beetje pittig, prachtig van kleur en gewoon kei lekker. Je kunt een ei per persoon eten, maar ze ook halveren als je meerdere gerechten op tafel hebt staan.

Belado betekent trouwens ook letterlijk “met peper”. In het recept doe ik rustig aan met de sambal oelek, maar je kunt er natuurlijk altijd wat bij doen. Of je kunt voor rawit pepers gaan. die zijn extra scherp.

Voor dit gerecht kunnen je zowel kippen- als eendeneieren gebruiken.

Deze licht pikante Belado van eieren, is een onwijs leuk, kleurrijk en vooral heerlijk recept om te serveren bij je kerstdiner.

Het recept voor de belado van eieren komt uit het “Groot Indonesisch Kookboek” van Beb Vuyk. Ik vind dit recept echt zo onwijs lekker, omdat het zo pittig is. Wil je liever een mildere variant Indonesische eieren op tafel zetten, dan zijn de eieren met petis ook echt een aanrader.

Belado van eieren

  • 5 kippen- of eendeneieren
  • 2 uien (gepeld en gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal oelek (mag altijd meer ;))
  • zout
  • 2 el olie
  1. Kook de kippeneieren ca. 12 minuten, de eendeneieren minstens 15 minuten. Spoel ze in koud water en pel ze.

  2. Wrijf de gesnipperde uien, knoflook, tomatenpuree, sambal en wat zout tot een brij. Bak het mengsel in de olie en bak de eieren even mee.

  3. Haal na 2 minuten de eieren eruit, snijd ze door en laat ze met de open kant naar beneden nog enkele minuten meebakken.

  4. Serveer de eieren met de saus bedekt in een schaaltje.

Deze licht pikante Belado van eieren, is een onwijs leuk, kleurrijk en vooral heerlijk recept om te serveren bij je kerstdiner.

About Post Author

Facebooktwitterpinterest