tafelzuur van radijsjes
Ik vind gepekelde groente echt heel lekker bij een salade of bij een vettere hap.En vandaag heb ik een recept voor je om zelf radijsjes in te maken.

Ik ben gek op groente en eet ze eigenlijk het liefst rauw. Maar soms vind ik het ook wel heel lekker om een gerecht net wat meer kick te geven. Zo vind ik ingemaakte rode uien echt super lekker of augurken. Of zure komkommer.. lekker…!! Maar een paar weken geleden kregen we radijsjes als schoolfruit op school. Er was best veel over, want die scherpe smaak konden niet alle leerlingen waarderen, dus ik kreeg een hele zak mee naar huis. En daarom besloot ik daar een deel van in te maken. Ik had de meeste ingrediënten hiervoor toch al in huis, dus dat was lekker makkelijk. En het is kei lekker. Heel geschikt voor door de salade, of als pickle bij een warm gerecht. Burgers enzo.. haha.

zelf ingemaakte radijsjes maken

 • 300 g radijsjes (in vieren)
 • 1 tl zout
 • 150 ml witte wijnazijn
 • 75 ml water
 • 2 el mosterzaad
 • 20 g rietsuiker
 1. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in kwarten. Strooi het zout over de kwartjes heen en laat het een half uur in trekken. Een deel van het vocht zal uit de radijsjes trekken.

 2. Spoel na een half uur de radijsjes schoon en doe ze vervolgens in een gesteriliseerde, glazen (weck)pot.

 3. Breng intussen het water, azijn, de suiker en het mosterdzaad in een pannetje aan de kook. Roer het mengsel goed door tot de suiker in het mengsel is opgelost.

 4. Giet het mengsel over de pot radijsjes heen tot de rand van de pot (zo komt er zo in mogelijk lucht bij). Sluit de pot goed af en zet hem op z’n kop in de ijskast. 

 5. na ongeveer 3 dagen zijn ze perfect. Smakelijk!! en dat kleurtje.. daar wordt je toch blij van!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest