zomerse kwarktaart mat mango en passievrucht
Ieder jaar maak ik met mijn verjaardag een feestelijke taart. Dit keer ga ik voor een iets verantwoorder recept. Een kwarktaart met mango en passievrucht.

Een van de eerste taarten die ik op Kuukskes plaatste, was de mango passievrucht kwarktaart. Ik was zo blij met dit recept, omdat hij lekker snel, kleurrijk en smakelijk was. Maar met de foto’s was ik minder blij en ik vind ook dat ik soms wat recepten moet aanpassen. Zo ook dit recept. Speciaal voor mijn verjaardag heb ik daarom deze zomerse kwarktaart voor je. Maar dan de 2.0 versie, haha!

zomerse kwarktaart mat mango en passievrucht

Ik eet deze taart gewoon bij het ontbijt. Het is namelijk een heel gezonde en verantwoorde taart, gezoet met alleen fruitsuiker van de mango, passievrucht en de dadels. Lekker voedzaam en super feestelijk om de dag mee te starten!

Zomers kwarktaart met mango en passievrucht

calorieën per portie (uitgegaan van 1/6 taart): 281
eiwit: 28,3 gram
koolhydraten: 38,9 gram 
vet: 5,9 gram
vezels: 5 gram

Course taart
Prep Time 20 minuten
wachttijd 4 uur

Ingredients

  • 2 rijpe mango’s in blokjes gesneden
  • 6 passievruchten
  • 1 kilo magere kwark
  • 8 medjool dadels ontpit
  • 40 g kokosolie
  • 75 g havermout
  • 40 g pecannoten
  • 12 velletjes gelatine

om te garneren

  • kleine blokjes mango
  • kokossnippers
  • 1/2 passievrucht

Instructions

  1. Doe de dadels, pecannoten, kokosolie en havermout in een keukenmachine en maal alles fijn tot een dikke massa. Bedek de bodem van een springvorm (ca. 22-24 cm) met het mengsel. Zorg ervoor dat de bodem mooi verdeeld wordt, zodat iedereen er evenveel van kan genieten! Zet de bodem in de koelkast.

  2. Schil 1 mango en snijd hem in hele kleine blokjes. 

  3. Week intussen 10 velletjes gelatine in koud water. De andere twee heb je later nodig. Verwarm intussen de kwark heel voorzichtig (HET MAG NIET KOKEN). Als de kwark lauwwarm is doe je de gelatine en de blokjes mango bij de kwark en meng je alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de gelatine goed door het mengsel heen smelt. Je wilt geen vieze klontjes. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Zet de taart nu weer terug in de koelkast.

  4. schil ondertussen de andere mango en snijd deze in blokjes. Pureer 3/4 van de mango (de rest is straks voor de garnering) en laat de andere twee gelatineblaadjes weken. Verwarm de puree in de pan en doe de gelatine erbij. Als de gelatine is opgelost haal je de pan van het vuur. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en roer dit door het mango mengsel. Laat een beetje afkoelen.

  5. Haal na 1 uur de taart uit de koelkast en verdeel voorzichtig het mango- passievrucht mengsel over de taart. Garneer met de resterende blokjes mango, de kokossnippers en een halve passievrucht. SMAKELIJK!

zomerse kwarktaart mat mango en passievrucht

Ga je toch liever voor de guilty pleasure? Dan moet je deze Tony’s Chocolonely witte chocoladetaart met biersaus even proberen…

Facebooktwitterpinterest