zwarte bonen brownie kuukskes
Ik vind het heerlijk om dingen te bakken, maar vaak zijn de lekkerste recepten zo ongezond! Deze brownies daarentegen zijn een stuk gezonder. De basis bestaat namelijk uit zwarte bonen!

Ik ben al een tijdje op zoek naar een lekker recept voor “gezonde” brownies. Ik heb al eens eerder vegan brownies gemaakt met pompoen. Maar ik wilde eens iets anders. En nou had ik op Pinterest regelmatig brownies voorbij zien komen met zwarte bonen. Maar op een een of andere manier, hield me dat een beetje tegen. Geen idee waarom, want ik probeer vaker ongebruikelijke ingrediënten. Uiteindelijk wilde ik er toch aan geloven.

zwarte bonen brownies met pecan

Dus ik zocht op Pinterest wat recepten op, om te kijken wat mij lekker leek. En uit die verschillende recepten is dit recept gekomen. Ik vind ze heel goed gelukt. Lekker luchtig, weinig calorieën en echt een fluffy smaak. En dat gaat heel goed samen met de friszure frambozen en pecannoten.

brownies met zwarte bonen, pecannoten en frambozen

zwarte bonen brownies met frambozen en pecannoten

calorieën (per portie): 103
vet (g): 4,5
koolhydraten (g): 7
eiwit (g): 4,7

 • 265 g zwarte bonen (uitlekgewicht)
 • 4 medjoul dadels
 • 2 eieren
 • 35 g cacaopoeder
 • 2 el honing
 • 2 tl bakpoeder
 • kokosolie of bakingspray (om de vorm in te vetten)

om te garneren

 • verse frambozen
 • pecannoten (ongebrand en ongezouten)
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

 2. Doe alle ingrediënten (behalve de olie of bakingspray) in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Vet een (brownie)bakvorm in met de kokosolie of bakingspray en giet het beslag er in.

 3. Hak de pecannoten grof. Garneer de ongebakken brownie met de pecannoten en frambozen. Bak de brownie in de voorverwarmde oven gaar. 

 4. Haal na ca. 25 minuten de brownie uit de oven. Laat hem minimaal een half uur afkoelen en snijd er dan vervolgens 9 even grote brownies van. Smullen maar!

gezonde brownies met zwarte bonen

About Post Author

Facebooktwitterpinterest