IPA pakket hellobier
Hellobier heeft naast de abonnementen die je kunt afnemen, ook leuke thema pakketten in de aanbieding. En ik mocht deze maand het IPA pakket even testen. Dat was natuurlijk helemaal niet vervelend...

SAMENWERKING: Inmiddels zijn jullie bekend met Hellobier. Job en Anouk stellen iedere maand een leuk pakket samen met verschillende speciaalbieren die je waarschijnlijk nog niet hebt geproefd. Maar zoals ik in de vorige blog ook al heb beschreven, heeft Hellobier ook pakketten samengesteld die je gewoon voor een keer kunt bestellen. Niet in de vorm van een abonnement, maar een eenmalig pakket, met jouw favoriete soort speciaalbier. En dit keer mocht ik het IPA bierpakket proeven. Wat een pech, haha.

Hellobier thema IPA

India Pale Ale

India Pale Ale, ook wel IPA (of ai-pie-ee, of iepa) genaamd, is een speciaalbier-soort dat al bestaat sinds de 17e eeuw. Brits Indië (nu India, Pakistan en Bangladesh), was een kolonie van Engeland, waar regelmatig naartoe gevaren werd. Houdbaarheid van goederen was in die tijd echt een probleem en ook bier bedierf onderweg snel. Daar zocht men een oplossing voor. Er werd daarom extra hop aan het bier toegevoegd, waardoor het bier langer houdbaar bleef en geschikt was voor de lange reizen. Maar ondanks dat wij nu andere manieren hebben om producten te conserveren, is in deze tijd de India Pale Ale nog steeds een heel populaire biersoort.

hellobier en kuukskes

IPA Bierpakket

Om een leuk pakket met verschillende IPA’s samen te stellen, heeft Hellobier flink gezocht. IPA is te herkennen aan zijn bittere smaak, maar er zijn veel verschillende variaties, waaronder fruitige en kruidige smaken. Ook heeft iedere brouwerij zijn eigen brouwstijl en ook daar is rekening mee gehouden bij de selectie. Het pakket bestaat uit 8 verschillende biertjes en kost 22 euro.

IPA bierpakket hellobier

Session IPA

Ik ga natuurlijk niet verklappen wat er allemaal in zit, want dat haalt de verassing er wel een beetje af. Natuurlijk zie je op de foto al wat etiketten van wellicht bekende brouwerijen, maar om toch een klein tipje van de sluier te geven, heb ik vast 1 biertje voor je geproefd, namelijk de Session IPA van brouwerij Stapzwan uit Utrecht. Een fruitig biertje met de geur van tropische vruchten. Met een bittere smaak en frisse tonen van o.a. citroen. Een heel geschikt biertje voor warme dagen zoals we ze deze weken al hebben gehad. Ik vond hem erg lekker. Maar nou ben ik zelf ook wel echt van de frisse en fruitige biertjes.

De rest van de biertjes mag je zelf gaan uitproberen! De thema bierpakketten gaan iedere woensdag de deur uit. En mocht je nou toch voor een gewoon abonnement willen gaan, die worden iedere eerste woensdag van de maand verzonden.

Hellobier IPA bierpakket

About Post Author

Facebooktwitterpinterest