granola met gevriesdroogde cranberries en tahin
Deze heerlijke, kruidige gingerbread granola met gevriesdroogde cranberries is heerlijk bij het ontbijt of door het toetje! Het recept vind je hier.

In de winter vind ik het altijd moeilijk om yoghurt bij het ontbijt te eten. Ik eet liever drie keer per dag warm, maar dat is gewoon niet altijd haalbaar en daarbij is het ook niet altijd even gezond. Als ik dan een zuivelontbijtje neem in de ochtend moet het ook een feestje worden en van de geur van versgebakken granola uit de oven word ik echt helemaal blij. 

En deze gingerbread granola krijgt nét dat beetje extra door de gevriesdroogde cranberries die ik bij Koro heb besteld. Je krijgt er ook spontaan zin in om met een kerstfilm op de bank te zitten (al heb ik dat al vrij snel, haha!).

Ik had ook nog niet eerder met gevriesdroogde cranberries gewerkt. Met verse en gedroogde cranberries heb ik al eerder recepten gemaakt en daarom was ik ook wel benieuwd naar een product dat ik nog niet eerder had gezien.

Natuurlijk ook heerlijk om over je toetje te strooien of om te serveren bij een (kerst) brunch.

Ik gebruik voor dit recept de gevriesdroogde cranberries en tahin van Koro. Met de code “KELSEY5” mag ik je 5 procent korting geven op je bestelling!

Kruidige gingerbread granola met gevriesdroogde cranberries

 • 250 g havermout
 • 150 g amandelstiften
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 80 ml maple syrup
 • 80 ml olijfolie
 • 1 el tahin (cacao) (Ik bestel die via Koro)
 • 1 tl vanille-extract
 • 80 g gevriesdroogde cranberries
 • zout (naar smaak)
 1. Verwarm de oven voor op 170 graden

 2. Doe in een kom de havermout, walnoten, amandelstiften, kaneel, gember en het zout. Meng de natte ingrediënten(olijfolie, maple syrup, tahin en het vanille-extract) en roer die daarna door de droge ingrediënten heen, tot alles goed gemengd is.

 3. Verspreid de granola over een bakplaat of in een ovenschaal. Bak de het mengsel in de voorverwarmde oven bruin in ca. 30minuten. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar, zodat alles goed kan mee bakken.

 4. Laat de granola afkoelen en voeg op het einde de cranberries toe.

Je kunt de granola ongeveer 2 weken in een luchtdichte pot bewaren.

granola met gevriesdroogde cranberries

About Post Author

Facebooktwitterpinterest