Heerlijk uitgebreid ontbijten en lunchen. Biologische streekproducten en vers brood van het Vlaamsch Broodhuys gaan samen met huis-gebrande koffie als warme broodjes over de toonbank. Letterlijk. Zowel binnen als buiten kun je heerlijk zitten. Vergeet ook vooral niet even langs de gebakjes te lopen. Van ontbijtplank tot lunchplatter. Welkom bij Picknick.

IMG_4852
Houten planken, zelf gebrande koffie, biologische streekproducten, huisgemaakte ketchup en het menu aan de muur. Dit is kenmerkend voor Picknick. Een lief, drukbezet tentje op de hoek van de Pannekoekstraat en de mariniersweg (Ja, Picknick heeft twee adressen).

Eenvoudige gerechten die nét dat beetje extra hebben door de huisgemaakte sausjes, drankjes en dipjes. En bijna alles is er biologisch. Hier draait het bij Picknick om. Iedere dag passioneel te werk gaan om de lekkerste gerechten en kopjes koffie te bereiden.

Om die koffie perfect te krijgen, branden ze sinds 2012 bij Picknick hun eigen koffie. Ze hebben zelfs een mobiele espressobar waarmee ze festivals en feesten afgaan met hun homemade espresso en filterkoffie.

IMG_4845

Ik ga graag bij Picknick lunchen. Binnen is het er knus en gezellig. Als het lekker weer is kun je met geluk ook een plekje op het terras bemachtigen. Picknick is een plek om lekker op je gemak te lunchen. Ik kan er soms wel 3 uur zitten kletsen met een vriendinnetje, genietend van mijn maaltje.

Hier kun je wat tips vinden die je zeker eens moet proberen.

Koffie
Zoals al eerder vermeld, de koffie is huisgebrand. Sinds een paar jaar zijn ze bij Picknick onder de bezielende leiding van Jamie Jongkind begonnen met het zelf branden van koffie. Zij selecteren zelf hun bonen en hierdoor hebben ze de controle over de kwaliteit van de koffie.

IMG_4846 IMG_4848

Picknick platter
Een grote houten plank vol met allerlei lekkers dat op het menu te vinden is. Een soort van tapas, hightea idee, maar dan veel leuker. Je kunt het heerlijke brood van het Vlaamsch Broodhuys royaal versieren met verschillende lekkernijen. Denk hierbij aan eitjes met truffelmayo, diverse soorten kaas, gerookte zalm met avocado en paté met een augurkje. Maar ook het soepje, de quiche en het worstenbroodje passeren de revue. Echt heerlijk. Je moet er alleen altijd wel net iets langer op wachten, omdat er zo veel handelingen verricht moeten worden op één plank.

Linksonder zie je de heerlijke worstenbroodjes.
Linksonder zie je de heerlijke worstenbroodjes.

Worstenbroodje
Oké, als echte Brabander ben ik altijd erg kritisch op worstenbrood. Nu zijn de worstenbroodjes (ook van het Vlaamsch Broodhuys) absoluut niet Brabants, maar ze zijn wel onwaarschijnlijk lekker. Samen met de huisgemaakte ketchup is het echt een feestje in de mond. De worstenbroodjes zijn trouwens ook los te koop.

12- uurtje
Op de nieuwe kaart is hij er helaas afgehaald, maar op de site staat hij nog wel. Een heerlijk soepje met het worstenbroodje. Goede combinatie. Hopelijk komt hij weer terug op de kaart, want ik vond het heerlijk om dit te bestellen.

Soep
Op de muur kun je vinden welke soep ze in de aanbieding hebben. Deze wisselt regelmatig. Ook de salades zijn lekker afwisselend.

IMG_4850

Gebakjes
Voorin de zaak hebben ze een mooie koeling en wat stolpen vol met heerlijke zoetigheden en lekkernijen. Op de kaart staan wel een aantal gebakjes, maar neem vooral ook even een kijkje wat ze nog meer hebben liggen. En kijk dan even extra goed naar de homemade Snickers.

IMG_4847

Scharrel-eitjes met truffelmayonaise
Dit gerechtje ligt gelukkig ook altijd op de Picknick Platter, want die mayonaise is zooooo ontzettend lekker. Ei en truffel is sowieso een top combinatie. Dit gerechtje is echt een aanrader.

Hmm.. Voor ieder wat wils. Van ontbijtplank tot lunchplatter. Ga naar Picknick.

Liefs,
#Kuukskes

En nu:
Klein Vietnam in Rotterdam: Little V
Verse Turkse mezze bij Obba’s Foodbar
Jamies Italian: Molto bello!

About Post Author

Facebooktwitterpinterest