Dit heerlijk zomerse ontbijt kan je de avond van tevoren al maken, zodat je in de ochtend nog 10 minuten langer in je bed kan blijven liggen. Is dat niet handig? Daarbij is dit smakelijke kleurenpalet nog eens kei gezond ook! Dat kan niet anders dan een feestje in de mond zijn!

Woehoee!! het is me gelukt om 5 dagen alleen op groente- en fruitsapjes te leven. Hoe me dit precies is vergaan komt binnenkort op de blog. Het beviel allemaal best goed, maar ik heb het enorm gemist om echt iets te eten. Eten is nu eenmaal een van mijn favoriete bezigheden, dus ik ben blij dat ik weer gewoon fatsoenlijk vast voedsel mag verwerken.

De komende week moet ik uiteraard nog een beetje opbouwen. Mijn lichaam heeft een flinke boost gehad, maar van 5 dagen vloeibaar voedsel naar diehard vast voedsel is erg heftig. Daarom komen er de komende week wat lekkere vega en vegan recepten op de blog waarmee ik mijn normale voeding weer een beetje op peil kan krijgen.

Een voorbeeld hiervan is deze lekkere chiapudding. Ik had al eerder pudding gemaakt van chiazaadjes en amandelmelk, maar deze versie is nog net iets feestelijker met verse vruchten en banaan. Hierdoor wordt het nog leuker en lekkerder om dit gezonde papje te nuttigen bij je ontbijt.

DENK ERAAN: maak dit lekkere ontbijtje al de avond van tevoren!!

Wat heb je nodig voor 2 porties?
– 200 ml (ongezoete) amandelmelk
– 1 banaan
– 50 gr (verse) bosbessen (+ wat extra voor de garnering)
– 50 gr (verse) bramen (+ wat extra voor de garnering)
– 2 el chiazaad

Doe de amandelmelk, banaan, bramen en bosbessen in de blender en meng het tot een glad geheel. Giet het mengsel in een groot glas. Zorg ervoor dat het glas niet te klein is. De chiazaadje gaan nog wat uitzetten, en anders loopt je glas over. Doe de chiazaadjes bij het vruchtenmengsel en roer de zaadjes er goed doorheen.

Dek je glas af en laat het de hele nacht in de koelkast staan.

Roer de chiapudding de volgende ochtend nog even goed door. Garneer de de pudding met de resterende bosvruchten, en geniet van dit heerlijk feestelijke ontbijt!

Liefs,
#Kuukskes

Dit vind je vast ook heel lekker:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest