Tiramisu om lekker niet te delen
Hou jij er ook niet om je eten te delen? Dan heb ik een heel geschikt kerst-toetje voor je. Tiramisu om lekker niet te delen. Ideaal voor mensen als ik!

Jullie kennen me inmiddels wel een beetje. En als je me een beetje goed kent, zou je weten, dat ik niet zo graag mijn eten deel. Ik wil best extra voor mensen koken, en shared dining vind ik kei leuk, maar kom voor de rest niet aan mijn bord. En speciaal voor de mensen die dit gevoel met mij delen (ja, binnen mijn vriendinnengroep ben ik zéker de enige niet.. daarom heb ik die vriendinnen ook), heb ik het ideale kerst-toetje bedacht. Een tiramisu in een kopje, die je NIET hoeft te delen. Hoe fijn?!! Ik word er in ieder geval kei blij van.

Het gerecht is in principe bedoelt voor ongeveer 6 personen. Heb je nou een mega groot kerstdiner in petto? Of gewoon veel kleine eters? Dan kun je dit recept ook gebruiken voor 8 personen.

tiramisu in een kopje - kuukskes

Tiramisu om lekker niet te delen

  • 250 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 el rietsuiker
  • 75 ml espresso
  • 3 el amaretto
  • 16 lange vingers
  • 1 el cacaopoeder
  1. Klop met een handmixer de mascarpone met de slagroom en de suiker tot een lobbige massa. Klop het geheel niet té stijf. Dat is zonde. Hij moet wel lekker romig blijven.

  2. Meng de amaretto met de afgekoelde espresso. Breek 10 lange vingers in stukjes en doop deze in het koffiemengsel. Ze mogen best een beetje zompig worden. Dat vind ik ten minste wel lekker, haha! Verdeel de stukjes over 6 kopjes en schep de mascarpone crème erop. 

  3. Serveer de tiramisu gelijk, of zet hem even terug in de koelkast voor later. Als je de tiramisu serveert, garneer je hem van te voren nog even met de resterende koekjes en cacaopoeder. Een heerlijk gerechtje. Yummm…

Tiramisu om lekker niet te delen

Liever een ander toetje? Kijk dan even hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest