vegan matcha pistache nicecream
Zoek jij nog een lekker recept om zelf pistache ijs te maken met echte stukjes pistache er in? Dan heb ik hier een super lekker recept voor je. En ook nog eens helemaal vegan!! Ideaal!

Met dit warme weer vind ik het heerlijk om ijsjes te eten. Maar ja, de hele wereld weet dat ijsjes eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn (op fruit- waterijsjes na natuurlijk), dus ik moet met een oplossing komen om toch iedere dag ijs te kunnen eten. En daarbij vind ik het ook leuk om steeds iets nieuws te proberen. Ik kies dan eigenlijk meestal voor nicecream. Ijs van bananen. Dit is namelijk ook super lekker als ontbijt. En je krijgt gelijk je portie fruit binnen! En nou zei een collega laatst tegen me dat ze eigenlijk weinig pistache ijs heeft gegeten, waarin je echt de pistache terugproeft. TSJIIING! uitdaging voor Kels.

En daarom heb ik een een nieuwe smaak banana nicecream op de blog met pistache en matcha, omdat ik (zoals iemand al zei op insta) gek ben op matcha! En het is lekker!! En je proeft zowel de pistache als de matcha goed, dus dat is win win!! Ik ben zo blij met dit recept, jeej!!

nicecream met matcha en pistache vegan pistache matcha nicecream

VEGAN: pistache matcha nicecream

  • 4 rijpe bananen (in stukjes en bevroren)
  • 1 el matcha groene theepoeder
  • 50 g pistachenoten (ongezouten )
  • 200 ml kokosmelk
  1. Haal de schil van de bananen en snijd ze in ongeveer even grote stukken. Doe ze in een diepvrieszakje en leg ze in de vriezer.

  2. Als de bananenstukjes zijn bevroren, haal je ze uit de vriezer en doe je ze met de kokosmelk, de matcha en 40 g pistachenoten (ja een deel bewaar je als topping) in de keukenmachine. Meng het geheel tot een mooie, groene, gladde massa! 

  3. Het mengsel is nu heel zacht. Giet het mengsel in een vorm en zet het terug in de diepvries. 

  4. Haal het ijs een kwartier voor je het gaat serveren uit de vriezer, dan is hij eenvoudiger te scheppen!

Voedingsfeiten (per 1 portie)

Calorieën: 194
Vet (g): 8,5
cholestorol (mg): 0
Natrium (mg): 1
Kalium (mg): 104,2
Koolhydraten (g): 27,2
Eiwit (g): 2,9

vegan nicecream pistache en matcha

About Post Author

Facebooktwitterpinterest