Matcha oreo no-bake cheesecake

Matcha oreo no-bake cheesecake

Een leuke naam voor deze taart verzinnen was niet zo moeilijk. Deze semi- gezonde cheesecake bevat namelijk twee ingrediënten waar ik een overduidelijke fan van ben: matcha groene theepoeder en oreo’s. Ik eet deze taart gewoon ongegeneerd bij het ontbijt, omdat de taart, op de oreo’s na, eigenlijk helemaal zo slecht nog niet is.

Het kleurtje van de taart is helemaal geweldig. Ik ben dol op pastelkleuren en zwart, dus deze taart is eigenlijk qua kleur echt mijn favoriet. En ik moet zeggen dat de smaak ook heel aardig is gelukt.

Wat heb je nodig voor ca. 8 personen?
– 2 pakken oreo-koekjes (de gewone)
– 2 bakken magere kwark
– 8 gelatineblaadjes
– 2 tl matcha groene theepoeder
– voor de garnering: paaseitjes of oreo-koekjes

Om de bodem iets beter te laten plakken kun je er ook nog een klein beetje kokosolie of roomboter bij doen. Ik heb het zelf niet gedaan, maar daardoor was de bodem wel kruimelig. Dus die optie houd ik lekker open.

FullSizeRender (8)

Doe de twee pakken koekjes in een keukenmachine en maal deze (eventueel met wat boter of olie) helemaal fijn, tot alles compleet verkruimeld is. Verdeel de kruimels over een taartbodem van ca. 24 cm doorsnede en druk de kruimels goed aan, tot ze aan elkaar plakken en gelijk verdeeld zijn.

Week intussen de gelatine in koud water. Verwarm intussen de kwark heel voorzichtig (HET MAG NIET KOKEN).  Als de kwark lauwwarm is doe je de gelatine bij de kwark en meng je alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de gelatine goed door het mengsel heen smelt. Je wilt geen vieze klontjes. Voeg hier nog de matcha groene theepoeder aan toe en meng het geheel goed door elkaar, tot de kwark mintgroen is geworden.

Verdeel de kwark over de taartbodem en laat hem minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de cheesecake met oreo-koekjes, paaseitjes en eventueel wat groente theepoeder.

Liefs,
#Kuukskes

Facebooktwittergoogle_pluspinterest


2 thoughts on “Matcha oreo no-bake cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *