elderflower GT met grapefruit

Gin tonic is natúúrlijk één van mijn favo drankjes, maar ik probeer er wel graag een feestje van te maken. En omdat het bijna kerstmis is en inmiddels al de 11e dag van mijn adventskalender, vind ik het tijd voor een heel feestelijk drankje: de Elderflower GT met grapefruit. vlierbloesem siroop vind ik sowieso echt super lekker. Ik gebruik er nooit te veel van, omdat het wel zoet is, maar het heeft zo’n lekkere smaak. pfoee.. en dan niet te vergeten de Niemand Gin. Deze heb ik al een tijdje in de kast staan en gebruik ik alleen voor speciale gelegenheden, maar dat is zó de moeite waard. hij is lekker kruidig en fruitig en gaat erg goed samen met de smaakmakers die ik nu gebruik. Ga dit maken!! Maar echt… Hier maak je sowieso indruk mee!!

Wist je dat gin trouwens ook super lekker is met gingerale? Ik vind gingerale sowieso echt een mega lekker frisdrank en is überhaupt maar één van de weinige frisdranken die ik drink. Maar ga die combinatie ook zeker een keer proberen! Yumm.. Misschien komt er in deze kalender nog wel een receptje voorbij.. hint hint…

niemand gin elderflower cocktail

Elderflower Gin Tonic met grapefruit

  • 5 cl Niemand Gin
  • 12 cl tonic (Ik gebruikte gewone, maar je zou ook elderflower tonic kunnen gebruiken ipv elderflower siroop)
  • 2 el vlierbloesem aanmaak siroop
  • 2 partjes grapefruit
  • 5 jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn
  • ijsblokjes
  1. Doe wat ijsblokjes in een mooi, groot glas. Pers 1 partje grapefruit uit in het glas. Doe het andere partje, de jeneverbessen en de rozemarijn in het glas. Schenk de vlierbloesem siroop in het glas en schenk hier de gin en tonic overheen. Roer het drankje voor je hem serveert. Lekker!!

Dit drankje is natuurlijk echt super lekker, maar wil je nog meer lekkere drankjes proberen, kijk dan vooral even hier:

 

ELDERFLOWER GIN TONIC MET GRAPEFRUIT

About Post Author

Facebooktwitterpinterest