grinch recept: matcha marsepein maken
Zelf marsepein maken is helemaal niet moeilijk. En het smaakt super lekker! De groene Grinch kleur, die krijg je door de matcha groene theepoeder.

Marsepein vond ik vroeger zo’n heerlijke sinterklaas traktatie. En het allerlekkerste vond ik altijd marsepein met chocolade. Zo pikte ik uit de merci dozen de marsepeinen varianten weg en maakte de Sint mij ieder jaar weer blij met een telefoon, een salade of varken van het zoete amandelmengsel.

matcha latte met marshmallows

Maar ik kwam er dus achter dat je dit eigenlijk super eenvoudig zelf kan maken. En dat dat net zo lekker is, maar wel een stukje meer verantwoord. En het leuke is, dat ik deze marsepein heb gekleurd met matcha groene theepoeder. Hierdoor krijgt hij nog meer smaak en past het helemaal in het Grinch thema. Ik heb er een soort bonbons van gemaakt met chocolade. Super lekker.

the ginch recept zelf marsepein maken

De chocoladestiften zijn super leuk om te bonbons mee te decoreren. Ik heb zelf de groenen en rode gebruikt, omdat ik die mooi in het Grinch thema vind passen, maar je kunt natuurlijk zelf de kleuren bepalen die bij je passen.

THE GRINCH RECEPT: matcha bonbons met marsepein

calorieën (per portie): 158

eiwit (g): 4,6
koolhydraten (g): 8,6
vezels (g): 2,7
vet (g) 11,3

Prep Time 30 minuten
Servings 8
Author Kelsey Ikkersheim

Ingredients

 • 2 el honing
 • 10 ml citroensap
 • 150 g witte amandelen of amandelmeel
 • 2 tl matcha groene theepoeder
 • 50 g witte chocolade
 • chocoladestiften rode en groene

Instructions

 1. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine als je hele amandelen hebt. Als je amandelmeel hebt, is dat niet nodig. Voeg de honing toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de helft van de matcha en naar smaak wat citroensap toe en draai vervolgens een bal van het "deeg". 

  Laat de marsepein nu in de koelkast opstijven 

 2. Smelt intussen de witte chocolade au bain marie en voeg hier de rest van de matcha aan toe. Meng het geheel goed door elkaar. Zo krijgt de chocolade een mooie, lichtgroene kleur. 

 3. Verdeel de bol marsepein in acht gelijke delen en draai er bolletjes van. Druk de bolletjes vervolgens een beetje plat en doop ze in de gesmolten chocolade. 

 4. Als de chocolade is gestold, kun je de bonbons met de stiften versieren. Ik heb er voor het Grinch thema kleine hartjes op getekend, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen!

grinch recept: matcha chocolade fudge

About Post Author

Facebooktwitterpinterest