Omdat ik heel gek ben op coq au vin, wilde ik eens proberen of ik het gerecht ook lekker kan klaarmaken met bier. En ik vind het heel aardig gelukt!

Wat ik altijd heel lekker vind om te eten is coq au vin. De smaak van de wijn trekt heerlijk in de kip en de schotel zit boordevol gezonde groentes. Ik dacht, waarom kan dit gerecht niet gewoon met bier? Nou, dat kan dus gewoon wel! Ik heb dit gerecht al een tijd geleden gemaakt met een ander biertje, maar het is er nooit van gekomen om het recept te posten. Nu had ik mooi de gelegenheid om een biertje te gebruiken uit het nieuwe Hello Bierpakket: de molenslag.

Het amberkleurige biertje is een lekker hoppig bier waarin ik citrusvruchten terug proef. Qua smaak gaat hij wel richting de IPA. Dit leek mij wel geschikt voor bij kip. En ja hoor, heel geschikt!

Wat heb je nodig voor coq à la bière voor 4 personen?
– 4 kippenpoten
– 2 rode uien
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 4 roseval aardappelen in stukjes
– 10 kastanjechampignons in partjes
– 1 grote winterpeen in halve schijfjes
– 200 g knolselderij in blokjes van 2 cm
– een handje verse peterselie
– 2 takjes tijm
– 2 laurierblaadjes
– 1 flesje molenslag 5% (of een ander biertje)
– 150 ml kippenbouillon
– 1 el appelcider-azijn
– olijfolie
– zout en peper

kuukskes_coq_a_la_biere

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak de kippenpoten op een middelhoog vuur bruin. Als de kippenpoten rondom bruin zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze apart.

doe de gesnipperde rode uien in de pan en bak ze met de tomatenpuree en de knoflook aan. Laat de boel goed zweten. Voeg daarna de aardappel, champignons, wortel en knolselderij toe aan de pan. Bak de groente mee, tot ze iets zachter zijn geworden.

Voeg nu de kippenpoten weer toe aan de rest en doe hier de bouillon, het bier, het azijn en de kruiden bij. Draai het vuur nu laag en laat het geheel, met de deksel op de pan, nog drie kwartier doorsudderen. Breng eventueel op smaak me zout en peper.

Serveer de coq à la bière met brood of eventueel voor de liefhebber, rijst. Heerlijk receptje.. al zeg ik het zelf, haha!

Liefs,
#Kuukskes

About Post Author

Facebooktwitterpinterest