vapiano utrecht
op 15 maart heeft Vapiano Nederland haar tiende restaurant geopend in Utrecht. Op woensdag 14 maart was de Grand opening en samen met Jordy mocht ik er naartoe. Het was een groot feest met heerlijk eten en gezellig mensen. Lees verder..

Op 15 maart opende Vapiano haar tiende vestiging van Nederland. Na o.a. Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam, is nu ook Utrecht een restaurant rijker. Op 14 maart was er voor een besloten kring de feestelijke opening en ik ben er, samen met Jordy naartoe geweest.

opening vapiano utrecht keuken vapiano utrecht

Vapiano

Ik kende Vapiano zelf al vanuit Rotterdam. er zat een vestiging naast mijn opleiding en dat was ideaal als ik ‘s avonds weer eens tot laat college of lessen had. Vapiano is een restaurantketen, die bekend staat om de vers bereide Italiaanse gerechten. Het is zowel een restaurant als een take-away voor reizigers. Je kunt er diverse soorten pasta (twee soorten zijn zelfs volkoren), pizza’s en salades bestellen. En er zijn voor de pasta’s en pizza’s ook glutenvrije opties. De gerechten worden ter plekke bereid via een snel en handig systeem. Bij de ingang krijg je een pasje, waarop je je bestellingen laat bijschrijven. Na afloop lever je het pasje in en kun je eenvoudig afrekenen.

menukaart vapiano utrecht vapiano nederland kuukskes

Bestellen doe je zelf. Met het pasje ga je naar de keuken toe, die onderverdeeld is in een aantal categorieën. Pasta en risotto, pizza en lasagne en salades. De nagerechten kun je aan de bar bestellen. Je maaltijd wordt voor je neus bereid en je kunt er ter plekke ook ingrediënten aan toe laten voegen. Het nadeel vind ik soms wel, dat je, als je met mensen bent die allemaal iets anders willen, je nooit precies tegelijk kunt eten. Het is echt bedoeld voor een snelle hap.

Vapiano richt zich op een brede doelgroep, van jong tot oud, maar ik vind ze persoonlijk het meest geschikt voor de leeftijd 18-30. Het concept is super handig voor studenten en mensen die veel onderweg zijn. Ik hoor dat veel mensen het vergelijken met een “Happy Italy”, maar dat vind ik onterecht. Ik vind het eten bij Vapiano vele male lekkerder en het concept zelf is ook heel anders. De prijzen van de gerechten liggen tussen de 4,50 en 10,50 euro.

Het restaurant

interieur by matteo thun kuukskes vapiano vapiano olijfboom

Vapiano Utrecht bestaat uit twee delen. Beneden is bedoeld om af te halen. Hier kun je terecht voor een lekkere pasta, risotto of salade to-go. Boven is er een groot restaurant met 531 zitplaatsen waar je naast de pasta’s en salades ook pizza’s kunt bestellen. olijfbomen, groene beplanting en eikenhouten meubilair zijn kenmerkend voor de restaurants, ontworpen door de Milanese Matteo Thun. Utrecht beschikt daarnaast ook nog over een groot dakterras. Ik ben zelf helemaal fan van alle kruidenpotjes en flesjes olie die overal staan. Ook de grote zwart-wit foto’s zijn prachtig. Het team bestaat uit ongeveer 80 vapianisti, onder leiding van Vijay van der Vliet. Ik heb hem kort even gesproken. Het enthousiasme en de passie straalt van hem af. Hij vertelde dat dit het derde restaurant is waar hij zijn ding kan doen voor Vapiano. Iedereen binnen Vapiano wordt op dezelfde manier opgeleid, zodat iedereen het concept goed leert kennen en alles weet over het restaurant. Goed samenwerken is erg belangrijk. En het concept is écht van deze tijd.

De opening

photobooth vapiano pizza margherita gamberetti e spinaci

De Grand opening was ontzettend groots aangepakt. Bij de ingang werden foto’s genomen, er was een speciale persruimte gemaakt, waar kort over het concept en het restaurant werd verteld. Dat was helaas niet zo goed te verstaan, maar gelukkig kregen we het persbericht teruglezen en kregen we de kans om met het personeel te praten. Het team deed een openingsdans en diverse gerechten van de kaart werden bereid om te proeven. Het was super leuk opgezet. Je merkte dat het personeel echt nieuw was en dat nog niet alles vlekkeloos verliep in de keuken, maar het eten en de service was erg goed en naar verwachting. Ik vond de pasta pesto iets te zout, maar dat is een kwestie van smaak. de pasta gamberetti e spinaci en pizza pesto con spinaci waren mijn favorieten. De tiramisu was trouwens het lekkerste toetje. Bij de uitgang kregen we nog een leuke goodiebag en konden we een zakje met snoep vullen. Het was echt super goed opgezet.

Jordy en ik hebben een superleuke avond gehad en ik kom er zeker nog eens terug. Maar dan voor een risotto, want die vind ik bij Vapiano toch echt het lekkerst.

vapiano utrecht keuken pasta vapiano

Vind hier een Vapiano bij jou in de buurt:

Voor meer Italië, kijk je hier:

 

 

About Post Author

Facebooktwitterpinterest