tonijnsalade met rode peper, augurk en limoen
Ik had enorme zin om een tonijnsalade te maken, die wat minder standaard was. En dit receptje van mindyourfeed.nl is super lekker. Een pittige tonijnsalade met rode peper en limoen.

Ik had zo veel zin om een tonijnsalade te maken, maar had niet echt inspiratie. Ja, je kent het wel.. lekker standaard tonijn met wat yoghurt, mayo en augurk.. die zijn zo gepiept. Maar ik had eens zin in iets anders. Dus ik ging lekker even rondneuzen op Pinterest en kwam uit bij een receptje van mindyourfeed.nl. En die zag er zo lekker uit. Dus ik besloot om deze te maken. En ik kan je zeggen. Het is een super lekker receptje. Dit ga ik zeker vaker maken. Kijk sowieso even op de website van mindyourfeed.nl. Er staan nog veel meer leuke recepten op.

Ik heb overigens het recept íets aan gepast. Ik had geen mayo in huis, dus ik heb twee eetlepels yoghurt gebruikt. Maar het originele recept kun je gewoon vinden op mindyourfeed.nl

pittige tonijnsalade met rode peper en limoen van mind your feed

Pittige tonijnsalade met rode peper en limoen

 • 1 blikje tonijn (op water)
 • 1/2 limoen (de zest en het sap)
 • 1/4 rode peper
 • 3 augurken
 • 2 takjes verse bieslook
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl sambal oelek
 • 1 tl kurkuma
 • 1/2 tl komijnpoeder
 1. Laat het blikje tonijn uitlekken en schep de tonijn in een schaaltje.

 2. Snij de kopjes van de augurken af en snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes. Snijd ook de rode peper fijn. Ik laat de zaadlijsten er altijd in, maar die kun je eruit halen. Dan is het wat minder pittig.

 3. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Kei lekker als lunch of voor bij de borrel.

zelf tonijnsalade maken

Voor nog meer vis kijk je even hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest