havermoutkoeken met pindakaas en kokos
Hmm.. Deze pindakaas- havermoutkoeken zijn super eenvoudig om te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! En ze zijn kei lekker. Lees verder..

Deze super eenvoudige, maar oh zo lekkere koeken van pindakaas en havermout heb je in een mum van tijd gemaakt. Je hoeft ze in principe niet eens te bakken, maar ik vind kuukskes nou eenmaal erg lekker als ze een beetje krokant zijn. Maar voor de mensen onder ons zonder oven, of weinig tijd, kun je de kuukskes dus gewoon maken, zonder ze te bakken. Hoe ideaal!

Je kunt er allerlei soorten pindakaas voor gebruiken. Ik had nog een restje over van een van mijn favoriete smaken (dadel kaneel), dus die heb ik gebruikt. Maar een naturel variant of iets met kokos past natuurlijk ook onwijs goed bij deze lekkere koekjes.

havermoutkoeken met pindakaas en kokos

Havermout pindakaas kuukskes met maar 4 ingrediënten

 • 100 g havermoutvlokken
 • 4 el pindakaas
 • 50 g kokosrasp
 • 2 el ahorn siroop

Om te garneren

 • kokosvlokken
 • pindakaas
 1. Doe de pindakaas en ahorn siroop in een magenotron bestendig bakje en verwarm ze 20 seconden in de magnetron. Haal het bakje eruit en roer de  twee ingrediënten nu goed door elkaar. Door de warmte kun je het beter  mengen.

 2. Doe nu de havermout, kokos en het pindakaas mengsel in een grote kom en meng het geheel tot een stevige bal. Verdeel de bal in acht gelijke delen.

 3. Draai balletjes van de gelijke delen en druk ze een beetje plat. Je kunt er nu voor kiezen om ze even af te laten koelen in de oven en dan zijn ze klaar. Ik vind het zelf dus lekkerder om ze kort te bakken. Verwarm de oven dan voor op 180 graden en bak de koekjes 10-15 minuten in het midden van de oven op een bakplaat met papier.

 4. Laat even afkoelen en garneer met wat pindakaas en kokosvlokken.

 5. Niet in een keer opeten he? Dan worden ze gelijk een stuk minder gezond!

Voor nog meer lekkers met pindakaas, klik je hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest