peperige zalmfilet met broccoli en hazelnoten
In januari heb ik drie dagen meegedaan aan de kickstart van Albert Heijn. Op instagram heb je kunen zien welke gerechten ik hierbij heb gemaakt. Een van deze gerechten was zalmfilet met broccoli en hazelnoten...

In de maand januari kreeg ik vanuit de Albert Heijn een challenge om deel te nemen aan de AH Kickstart. Ik mocht onder andere drie gerechten kiezen, die me lekker leken om te maken. Een daarvan, was de zalmfilet met broccoli en hazelnoten. Nu ben ik niet echt het type voor AVG (aardappel, vlees/vis en groente), maar de combinatie van zalm en hazelnoten sprak me wel aan. Een combinatie die ik nog niet kende.

Ik bestelde een allerhande inspiratiebox en kreeg de ingrediënten thuisgestuurd. Super handig. Het was eigenlijk de eerste keer ook, dat ik gebruik maakte van een maaltijd-box. En het recept is erg lekker. Het is voor twee personen bedoeld. Ik vond persoonlijk dat 1 zalmfilet voor twee porties wat weinig is, maar dat is maar net wat je gewend bent.

vrienden van ah zalmfilet

zalmfilet met broccoli en hazelnoten

 • 1 zak bakaardappeltjes (600 g)
 • 1 el gedroogde tijm
 • 50 g hazelnoten
 • 2 tl lemon pepper
 • 1 zalmfilet
 • 400 g broccoliroosjes
 • 50 ml honing-tijmdressing
 • olijfolie (om in te bakken)
 • zout en peper (om op smaak te brengen)
 1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 1/2 el olie in een grote koekenpan en bak de aadappeltjes met de tijm, zout en peper aan, op een middelhoog vuur. Schep regelmatig om. 

 2. Verhit intussen een andere koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten 3 minuten op middelhoog vuur. Haal ze van het vuur en hak de noten grof. Strooi de lemon pepper op een bord en haal de zijkanten van de zalm erdoor.

 3. Halveer de broccoliroosjes en voeg ze toe aan de pan met kokend water (eventueel met wat zout). Kook de broccoli beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep om met de hazelnoten en de dressing. Verhit ondertussen wat olie in de koekenpan en bak de gepeperde zalmfilet op middelhoog vuur 3 minuten. Keer voorzichtig om en bak de filet weer 3 min. 

 4. Verdeel de aardappeltjes, broccoli en zalm over twee borden. Of prep een maaltijd voor een andere keer, zoals ik. 

allerhande inspiratiebox zalmfilet

Zoek je nog meer gerechten met zalm? Kijk dan even hier:

About Post Author

Facebooktwitterpinterest