Deze heerlijke, zoet pikante en een tikje salty Vietnamese dressing is heerlijk voor bij zomerse salades en springrolls!
Een van mijn favoriete gerechten bij Little V in Rotterdam (en in Den Haag zit hij ook trouwens) is de Vietnamese kipsalade. Bij de salade zit een heerlijke dressing en ik heb hem tot nu toe nog niet zelf zo lekker weten te maken als dat ik hem daar vind, maar deze variant komt aardig in de buurt.
Een heerlijke zoet pikante en tikje salty dressing die perfect is voor bij mijn favoriete kipsalade of silky springrolls met garnalen.
Vietnamese dressing voor bij de salade of springrolls
- 60 ml limoensap (versgeperst)
- 60 ml vissaus
- 2 el honing
- 1 el rijst wijnazijn
- 2 tl zoute sojasaus
- 1/2 tl sesamolie
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- 1 tl verse gemberwortel
- 1/2 rode ui (gesnipperd)
- 1/2 rode peper (fijngehakt)
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast.