Noord-Brabant

Kuukskes & Kroepoek Brabant

“Komde gij uit Brabant, kut?” Toen ik in Rotterdam studeerde en er ging wonen, kreeg ik deze vraag zo vaak. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk ben ik geen Brabander, maar een Bosschenaar. En dat is iets anders.

Tussen het West- en Oost-Brabant zit best veel verschil. In ieder dorp en iedere stad heb je een ander dialect en er zijn heel veel verschillende streekproducten, gebruiken en zelfs in het vieren van het Katholieke feest carnaval zit een verschil.


Welke stad ga jij eens bezoeken?


crole natuurrund huifkar
Crole Natuurrund
Spierkesweg 4
5491 RJ Sint-Oedenrode

Toch voel ik me wel enigszins verbonden met het algemene Noord-Brabant. De zachte g, die staat voor gastvrijheid, gezelligheid en gemoedelijkheid.

En stiekem ben ik ook een groot fan van Guus Meeuwis, haha!


Kuukskes & Kroepoek
Brabant

Op onderstaande pagina vind je alle Brabantse recepten, hotspots en leuke blogs.


Streekgerechten

Noord-Brabant kent diverse streekproducten, die gewoon onwijs lekker zijn. Ik probeer op Kuukskes & Kroepoek zo veel mogelijk van die Brabantse recepten te verzamelen en uit te werken.

Heb jij nog een recept of heb jij ooit iets geprobeerd, dat ik echt eens moet namaken, of uit moet werken? Laat het me dan vooral weten in een reactie of stuur een mailtje naar info@kuukskes.nl.Hotspots

Bij mijn vrienden sta ik echt bekend als de enorme Bourgondiƫr. En ik begrijp dat wel, want dat ben ik ook gewoon. Wil jij een dagje naar Den Bosch, dan moet je echt even een kijkje nemen op Bossche Buik voor alle tips, maar ook in de rest van Noord-Brabant zijn er leuke, lekkere en gezellige hotspots te vinden, waar je lekker kunt eten, drinken, borrelen, lunchen of ontbijten. Zo fijn.

Wat is jouw favoriete hotspot in Noord-Brabant? En heb je ook nog een goede Aziatische tip? want dat zijn over het algemeen mijn persoonlijke favorieten, haha!Boerderij De Santspuy
Etten-Leur

Wist je dat je in Noord-Brabant ook wijngaarden hebt? Ik vind boerderij De Santspuy in Etten-Leur wel heel bijzonder. Die verbouwen namelijk hun eigen asperges met bijpassende wijn. Een geweldige plek waar je naast de winkel ook diverse workshops kunt volgen…

De Santpsuy
Zandspui 45
4873 LZ Etten-Leur